min

Tags in dit artikel

Virussen en Spyware

In deze stap checken we je pc op virussen en spyware. Spyware is het minst gevaarlijk voor je pc maar meestel het meest irritant. Spyware houd meestal je surfgedrag in de gaten om dan reclame erop af te stemmen waardoor je veel van die irritante popups,meldingen,… ontvangt. Ook als je startpagina verandert is is dit meestal te wijten aan spyware.Ze zijn redelijk simpel te verwijderen.Er zijn een aantal tools die het voor je doen. Voorbeelden zijn ad-aware,spybot search and destroy,hijackthis,…

Hier gaan we werken met Spybot Search & Destroy.

Het programma is redelijk simpel te gebruiken. Je installeert het, opent het programma en je klikt op controleer alles. Als je computer is gescand klik je op repareer alles en automatisch wordt alle spyware van je pc verwijderd.Je kan nog eens dubbelchecken met ad-aware. Deze kan je hier downloaden. De bediening van ad-aware spreekt voor zich.

De virrusen: soms wissen je heel je harde schijf en soms merk je niet eens dat ze er zijn. Het zijn gewoon kleine geniepige programma´s die proberen je te pesten,te pesten en nog eens te pesten. Met een goede antivirus heb je er niet of nauwelijks last van maar dat is niet altijd gratis. Hier stel ik een paar grais alternatieven voor.

AVG antivirus: Deze is gratis te downloaden op www.grisoft.com. Je kan een serial gratis aanvragen op de site zelf (link bij de installatie).

Mijn mening over avg antivirus: Het is een makkelijk te bedienen, simpel programma dat zijn werk doet. Verwacht echter niet veel functies.

F-secure: Deze kan je ook gratis downloaden op http://www.f-secure.com/.

Mijn mening: precies hetzelfde als bij avg antivirus. Simpel maar effectief.

AntiVir® Personal Edition: deze heb ik nog niet zelf getest maar hij blijkt goed te werken. Je kan hem hier downloaden.


AntiVir® Personal Edition: deze heb ik zelf nog niet getest maar volgens een

Indien je een andere virusscanner (norton, panda,…) hebt is dit ook goed maar zorg nu dat je hem grondig scant.