2min

Tags in dit artikel

,

Algemeen

Benodigdheden

  • Adobe Photoshop
  • Een render
  • über 1337 sk1llz of in iedergeval geluk :9

Werkwijze

we beginnen met een leeg document. Je gaat hier nou het plaatje inplakken dat je wil gebruiken. Ik heb hiervoor gekozen.

Het effect zal beter tot zijn recht komen als het plaatje op een achtergrond gebruikt word met donkere kleuren.
Ik heb gekozen om de achtergrond kleuren redelijk overheen te laten komen met de render zelf. Zorg dat de render en achtergrond twee verschillende layer’s zijn.

Verdubbel nou je render. Dit kan je doen door de snelkoppeling ‘Ctrl’ + ‘J’ of door met je rechtermuisknop op de naam van je render layer te drukken en dan op duplicate layer.

Voor dit effect zullen we zelf een brush moeten maken. Doe dit door een nieuw bestand te beginnen van 100×100 pixels met de achtergron op transparant. In dit document typ je een ‘+’ in ariel, 100 pt. Nu ga je naar ‘Edit’ » ‘Define Brush Preset’, je noemt deze brush bijvoorbeeld kruis.

Nu gaat het smudgen beginnen. voordat we kunnen smudgen zullen we eerst de juiste settings moeten hebben.


Selecteer de juiste settings.[/b]

Zet de strength ergens tussen de 75 en de 80.

Je hebt nu 3 layers. Verticaal gezien is de onderste de background de middelse en de bovenste de render.
je maakt nu de middelste onzichtbaar door op het oogje net links van de layer te drukken. Nu zorg je dat de bovenste layer geselecteerd is en begin je met smudgen. Zorg dat je uitkomst er ongeveer zo uitziet.


Zorg dat het er ongeveer zo uitziet.

Het begint al ergens op te lijken! Maar we zijn er nog niet. Om het effect wat de verduidelijken zullen we een filter moeten gebruiken, namelijk de sharpen filter. Je gaat hiervoor naar ‘Filter’ » ‘Sharpen’ » ‘Sharpen More’.


Het ‘Sharpen More’ effect.

Nou zorgen we dat de onderliggende layer weer zichtbaar word door op het oogje te drukken links van deze layer. Gebruik nou de soft brush maatje 100px om delen te verwijderen die onder het effect liggen. hier rechts dus.

Om nou het sharpen effect weg te krijgen van de rest van de render. Zorg je dat alle delen van de bovenste layer weg worden gegumd behalven de delen die in het effect zelf zitten. Dus dit gum je weg.

Dan is dit je uiteindelijke effect. Dit effect is leuk voor signatures en dergelijke. Ik begrijp dat het er zo niet zo heel mooi uitziet. Dat komt omdat er aan de rest van het plaatje niks gedaan is.


Het Resultaat