2min

Tags in dit artikel

,

Creëren van een raster

Stockfoto’s


Je begint met het zoeken van een plaatje. Een foto van een vooraanzicht is het meest geschikt. Wanneer je niet over zo’n foto beschikt, is er op deze site de mogelijkheid om foto’s rechtenvrij te gebruiken. Voor deze tutorial heb ik gebruik gemaakt van deze foto.

Uitknippen


We beginnen met het uitknippen van de persoon op de foto, tenzij deze al op een zwarte achtergrond staat. Om dit te doen kun je gebruik maken van de "Lasso tool", of een van de andere selectiemogelijkheden, wat jij prettig vindt werken.


Patroon


Zoals de titel van de pagina doet vermoeden, beginnen we met het creëren van een raster, zodat we het gezicht makkelijk in blokken kunnen opdelen. Dit doe je door in Photoshop een nieuw document te maken, van 60 bij 60 pixels groot. Pak een brush van 3 pixels groot, en maak de linkerzijkant en de onderkant 3 pixels breed wit. Ga naar "Edit" -> "Define Pattern" om op te slaan als een patroon.


Raster


Open nu de foto die je wilt bewerken. Maak een nieuwe laag aan (Ctrl+Shift+N)en pak de "Bucket Tool". Links bovenin kies je in plaats van "Foregrond" voor "Pattern". Klik nu ergens op het canvas met de muis, en je hebt een raster.


Gum de stukken raster die niet over het gezicht vallen weg. Laat hierbij wel een gedeelte over. Zoiets als hieronder is goed.


Druk nu op Ctrl+T en vervolgens rechts bovenin op het "Warp" tekentje. Zorg ervoor dat het raster nauw om het hoofd sluit, zodat de vakken die je dadelijk gaat verwijderen een natuurlijke vorm hebben. Als je dit gedaan hebt zit je de "Blending Mode" op "Overlay".


Druk met de rechtermuisknop op de laag en kies voor "Blending Options". Geef de volgende instellingen in:

Table of contents