De brush

Brush maken


Vorige week maakten we een redelijk complexe brush met een aantal patronen en figuren erin. Deze week houden we het simpeler, zodat de achtergrond niet te druk wordt.

We beginnen met het maken van een canvas. Ik kies altijd voor een resolutie van 1920×1200 omdat dit tegenwoordig toch een beetje de standaard begint te worden.


Als eerste begin je dan natuurlijk met het maken van de brush. Zorg ervoor dat je Foreground color" de kleur "zwart" is. Als dat het geval is pak je de "Ellipse Tool" (U). Zorg ervoor dat je aan de bovenkant het meest linkse hokje geselecteerd hebt ("Shape layers"), waardoor de cirkel automatisch gevuld wordt.


Terwijl je de shifttoets ingedrukt houdt sleep je met je muis een cirkel. Door de shifttoets ingedrukt te houden krijg je altijd een cirkel met een gelijkwaardige diameter.

Dubbelklik nu op de "Layer thumbnail", en zet "Fill" op "50%". Ga hierna naar de laatste optie, "Stroke" en geef de volgende instellingen:


Je resultaat is nu als volgt:


Als dit gedaan is maak je een nieuwe lege laag aan. Sla de cirkel nu op als een brush. Hiervoor ga je naar "Edit" -> "Define Brush Preset". Geef je brush een naam en je bent klaar met het maken van je brush.

Lees meer