Een goed begin…

De juiste foto


Het lastigste bij het uitknippen en plaatsen in een nieuwe foto, is een foto vinden waarbij de houding van de persoon ook in de tweede setting past. Probeer daarom voordat je begint rekening te houden met de nieuwe omgeving. Als je geen foto’s op je computer kunt vinden, maar deze tutorial toch graag wilt volgen, kun je even kijken op deze site. Hij staat vol met "stock" foto’s, wat wil zeggen dat de foto’s rechtenvrij zijn, en dus voor alle doeleinden gebruikt mogen worden, zonder hierover eerst de eigenaar te informeren. Ik heb gekozen voor deze 2 foto’s, die je kunt downloaden van de zojuist doorgegeven site door erop te klikken.Uitknippen


Goed, nu kunnen we beginnen. Open de foto van de man. Pa je "Magnetic Lasso Tool" (L). Probeer zoveel mogelijk langs de scheidingslijn tussen de man en de omgeving langs te gaan. Dit hoeft niet precies te kloppen, want als je je rondje hebt gemaakt pakken we de gewone "Lasso Tool" om alle oneffenheden weg te halen.


Om ervoor te zorgen dat je stukken omgeving "binnen" de man niet mee kopiëerd, hou je de ALT toets ingedrukt terwijl je je selectie maakt. Op deze manier kun je bijvoorbeeld de delen bij het fototoestel weglaten. Heb je te veel weggehaald? Dan voeg je het toe door op CTRL+Z te drukken om een stap terug te gaan, maar je kunt ook de SHIFT knop ingedrukt houden om je selectie toe te voegen aan de bestaande selectie.


Als je je selectie klaar hebt, inverse je je selectie, zodat je alles behálve de man geselecteerd hebt. Dit doe je door op "SHIFT+CTRL+I" te drukken, of naar "Select" -> "Inverse" te gaan.

Ga nu naar "Layer" -> "Layer Mask" -> "Hide Selection". De man is nu gescheiden van de de rest van de achtergrond, maar als je later nog iets wilt toevoegen aan je man, een stuk schoen dat je per ongeluk had weggehaald bijvoorbeeld, kun je dit heel makkelijk terug halen. Dit doe je door je "Eraser Tool" (E) te pakken, je "Foreground color" op zwart te zetten, en alle stukken die je terug wilt terug te "gummen", terwijl je de Layer Mask geselecteerd hebt.


Table of contents