3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nieuwe achtergrond

De nieuwe achtergrond


Open nu de tweede achtergrond in Photoshop (CTRL+O). Ga naar het plaatje met de man, bijvoorbeeld via "Window" -> "naam plaatje", druk met de rechtermuisknop op de laag van de man, en kies voor "Duplicate…". Bij "Document" selecteer je de naam de nieuwe achtergrond. Druk op ok.


Ga nu weer naar de nieuwe achtergrond. Je ziet dat hier een nieuwe laag is aangemaakt en dat de man ineens op een nieuwe locatie is. Pak de "Move Tool" (V) en zet hem op de plek waar jij hem wilt.



Omdat ik vond dat zijn houding nèt niet helemaal in de nieuwe setting paste, heb ik de man een beetje groter gemaakt. Druk hiervoor op "CTRL+T" . Ook heb ik hem een klein beetje gebogen met behulp va "Warp", die je kunt vinden door op de knop te drukken zoals in het plaatje hieronder te zien is. Hiervoor moet je wel op CTRL+T gedrukt hebben.



Door die Warp is er een lijn in mijn plaatje gekomen.



Om deze weg te halen selecteer je de "Mask" van de man en pak je de "Eraser Tool" (E). Zorg ervoor dat je "Foreground color" wit is, en gum de lijn weg. Als de foreground color niet wit is kom je hier snel genoeg achter, want dan komt de horizon van het origele plaatje tevoorschijn. Om ervoor te zorgen dat het echter lijkt dat de man in het park loopt, heb ik een schaduw toegevoegd. Die kun je doen door de laag van de man te "dupliceren" (CTRL+J). Deze moet je je vervolgen draaien en wat kleiner (of langer) maken. Dit alles kan zodra je op "CTRL+T" hebt gedrukt.



Omdat het er wat raar is om een platte man als schaduw op de grond te hebben liggen, ga je naar "Image" -> "Adjustments" -> "Hue/Saturation". Zet hier de onderste balk (Lightness) helemaal links. Ga nu naar "Filter" -> "Blur" -> "Gaussian Blur". Ik vond het resultaat het beste toen ik de "Radius" op "32,7" had gezet. Dit kan natuurlijk per achtergrond en persoonlijke voorkeur verschillen.



Hij is nu nog wel erg zwart, en de makkelijkste manier om dit op te lossen is door simpelweg de "Opacity" terug te dringen. Ik ben op 54% uitgekomen.



Omdat zijn voeten een nog wat vreemde houding hadden achteraf, heb ik die ook nog aangepast. Dit heb ik gedaan met behulp van de "Warp" tool. Deze kon ik echter niet op de hele man gebruiken, want dan wijzigde er te veel tegelijk. Zijn benen eindigde als boomstammen. Ik heb daarom eerst de laag "gedupliceerd" en daarna met de "Rectangular Marguee Tool" een selectie van de schoenen en een klein stuk van de benen gemaakt.

Hierna "Invert" je de selectie door op "SHIFT+CTRL+I te drukken. Pak de gum, en terwijl de "Mask" geselecteerd is gum je alles weg van die laag.



Druk nu met de rechtermuis op de thumbnail van de "Mask" en druk op "Apply Layer Mask"



Pak nu de "Move Tool" en zet de voeten over de andere heen. Druk nu op "CTRL+T" en daarna op de knop om te kunnen "Warpen".

Table of contents