3min

Tags in dit artikel

,

Verbeteren

Voor het gemak ga ik dus ook verder met het resultaat van vorige week. Een kleine aantekening bij deze tutorial is dat je zelf veel moet spelen met de instellingen om tot een goed resultaat te komen. De tutorial van deze week is zeker niet de meest makkelijke. Toch hoop ik dat iedereen een bevredigend resultaat zal behalen.



Schaduw


Als eerste heb ik, na commentaar, de schaduw weggegooid en ben ik hier opnieuw mee bezig gegaan. Ik heb hem een grotere draaihoek gegeven. Toen ik op 81% was vond ik hem wel mooi.

De "Opacity" heb ik op 21% gezet, en ik heb hem iets versmald met behulp van de "Warp" tool. Het kan even duren voordat je hem op de juiste plaats met de juiste verhouding hebt, maar voor alles in de afwerking geldt, dat het soms veel tijd kost voordat je alles precies hebt zoals jij het wilt.




Daarna heb ik de man iets korter gemaakt, omdat ik achteraf vond dat hij iets te prominent aanwezig was.

Curves


Om ervoor te zorgen dat de man de rode kleuren in zijn schaduwen kwijt raakt, en tegelijkertijd zijn schaduw terug te dringen, kun je gebruik maken van "Curves". Deze optie is te vinden onder "Images" -> "Adjustments" -> "Curves" of Ctrl + M. Ik heb mijn Curves als volgt ingesteld.


Tijdens het spelen met deze optie, zul je wellicht merken dat de onderkant de helderheid van de donkere kleuren vertegenwoordigt, terwijl je aan de bovenkant de lichte kleuren kunt aanpassen.
Als je de "Channels" wijzigt, kun je de hoeveel rood, groen of blauw wijzigen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om bij de donkere kleuren rood terug te dringen, en iets blauw toe te voegen, waardoor de rode gloed op zijn jasje en broek verminderd wordt.
Ook hier geldt: Probeer niet in een keer klaar te zijn, maar kijk wat verschillende mogelijkheden voor resultaat geven. Tenzij je een uitstekend kleureninzicht hebt, zal ook deze optie tijd vergen.

Omdat het hele pak van de man een stuk feller dan zijn omgeving nu is, heb ik dat een stukje doffer gemaakt met behulp van de "Curves". Ook hier geld dat je er even voor zult moeten gaan zitten. Doordat de kleuren al enigszins op elkaar lijken veranderd er veel tegelijkertijd.

Gezicht


Omdat het gezicht van de man andere kleuren bevat dan zijn kleding, zul je deze waarschijnlijk apart moeten wijzigen. Hiervoor kun je gewoon het gezicht selecteren (een snelle selectie hiervoor is voldoende, omdat je de achtergrond niet aanpast doordat dit een aparte laag is), en daarna weer met de "Curves" de juiste afstelling vinden. Omdat dit een tutorial is wil ik toch een andere mogelijkheid aan het licht brengen.

Daarom heb ik hiervoor gebruik gemaak van de "Replace Color" optie. Deze optie vind je bij "Images" -> "Adjustments" -> "Replace Color".


Met behulp van "Fuzziness" kun je het kleuren bereik wijzigen, waardoor je meer of minder kleuren tegelijk wijzigt. Hoewel ik er geen screenshot van heb, kwam mijn "Saturation" op ongeveer "30".

Achtergrond


Omdat ik het geheel nog steeds niet echt bij elkaar vond passen, heb ik het contrast van de achtergrond aangepast via "Images" -> "Adjustments" -> "Brightness/Contrast". Mijn instellingen zijn blijven hangen op:
"Brightness: -12"
"Contrast: +41"

Table of contents