2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het defecte LCD-scherm verwijderen

Zoals getoond op de foto’s hieronder, zit het scherm geklemd vast in de behuizing van de PSP. Ga uiterst voorzichtig te werk! Je wilt niet dat er iets afbreekt! Eerst moeten we de knopjes onderaan het scherm losmaken van de behuizing. Steek met je kleine platte schroevendraaier tussen het frame en de strook met knopjes, zoals getoond hier onder:We kunnen deze strook met knopjes best verwijderen om schade te voorkomen. Je ziet aan de rechterkant een printplaatje waar de knopjes vastzitten in een connector. Maak de connector open met een puntig voorwerp of met je nagel.


Als de knopjes los zijn van de PSP, leg je ze bij de andere onderdelen.

Nu kunnen we het scherm losmaken van de PSP. Steek met je kleine platte schroevendraaier tussen het scherm en het frame, wanneer de schroevendraaier ertussen zit trek je de schroevendraaier naar je toe. Het scherm komt los van de behuizing.Zoals getoond op de foto hieronder schuif je het scherm van het frame los.


Vouw het scherm open zoals getoond hier onder.


Je ziet twee connectoren op het moederbord waaruit twee ‘Ribbon cables’ komen die naar het scherm gaan. Klik met een platte schroevendraaier (of met je nagel) het klepje van de connector open, en schuif de ‘Ribbon cables’ uit de connector.
Let op! De connectoren op het moederbord zijn zeer gevoelig en kunnen gemakkelijk afbreken. Zet dus niet te veel kracht op die dingetjes!

Het defecte LCD-scherm is nu verwijderd, pak nu je nieuwe LCD-scherm erbij.