3min Devices

How to: Bescherm je iPad, iPhone en MacBook tegen verlies

‘Zoek mijn iPhone’ instellen

Met de Zoek mijn iPhone-functie is het mogelijk om je Apple-apparaat terug te vinden nadat je het kwijt bent geraakt of indien het toestel gestolen is. De Zoek mijn iPhone-functie werkt ondanks de naamgeving niet alleen voor iPhones, maar kan ook een iPad, iPod touch of MacBook terugvinden, vergrendelen of wissen.

Apple-klanten hebben de mogelijkheid om op een kaart te zien waar hun apparaat zich bevindt. Vervolgens is het mogelijk om op het apparaat een geluid af te spelen, maar ook om het apparaat op afstand te wissen of te blokkeren.

In deze tutorial zullen we bespreken wat er allemaal mogelijk is met deze functie en hoe deze ingesteld kan worden. Hierbij zullen we ons focussen op de iPhone, voorzien van iOS 7 (review). Overigens kunnen de andere apparaten op nagenoeg dezelfde manier beveiligd worden.

Om je Apple-apparaat in te stellen zodat het teruggevonden kan worden bij verlies of diefstal, moet je inloggen met je Apple ID en Zoek mijn iPhone inschakelen. Mocht je dit artikel lezen als je je apparaat al kwijt bent en deze handelingen niet al hebben uitgevoerd, dan kan je het beste aangifte doen. De hulpmiddelen in dit artikel hebben in dat geval namelijk geen nut meer.

Ook raden we aan om je Apple-apparaat te voorzien van een vorm van vergrendeling. Bij iOS-apparaten kan dat met behulp van een cijfercode. Bij Mac’s maak je gebruik van een wachtwoord. Op die manier kan iemand die je telefoon vindt of steelt ook niet al te eenvoudig in je data neuzelen.

Instellen van je mobiele apparaat


De Zoek mijn iPhone-functie is te gebruiken wanneer het toestel een internetverbinding heeft. Via GPS wordt bepaald waar het apparaat zich bevindt. Om deze functie te kunnen benutten, is het in eerste instantie belangrijk om een iCloud-account te hebben. Deze kun je de eerste keer dat je de iPhone aanzet al instellen. Mocht je dit toentertijd niet gedaan hebben, dan kan dit alsnog via instellingen > iCloud. Om iCloud te activeren log je in met je Apple ID.

How to: Bescherm je iPad, iPhone en MacBook tegen verlies How to: Bescherm je iPad, iPhone en MacBook tegen verlies

Wanneer je bent ingelogd, is het vervolgens mogelijk om de Zoek mijn iPhone-functie in te schakelen. Vanaf het moment dat deze functie aanstaat, is het niet meer mogelijk om deze uit te zetten zonder het wachtwoord van je iCloud-account in te voeren. Dat is direct een extra beveiliging, want op die manier kunnen anderen je telefoon eveneens niet resetten, zelfs niet als ze deze gestolen hebben. Tenminste, als je je wachtwoord niet aan hen hebt verstrekt.