3min Devices

How to: Bescherm je Windows Phone tegen verlies

Hoe kan ik mijn Windows Phone terugvinden?

Wanneer je je Windows Phone kwijtraakt, is het fijn om te weten dat Windows Phone, net als de concurrentie, de mogelijkheid biedt om op een website het toestel terug te vinden Ook heb je de mogelijkheid om het apparaat op afstand te vergrendelen en eventueel te wissen. Het merk van het toestel maakt hierbij niet uit.

De dienst van Windows Phone is bijna even beperkt als de dienst van Android, je hebt niet de mogelijkheid om berichten naar je toestel toe te sturen of een overzicht van de oproepen te downloaden zoals je dit wel kan doen bij Samsung’s dienst. Windows Phone heeft echter wel de mogelijkheid om geregeld de locatie naar een server toe te sturen. Hierdoor is het mogelijk om zelfs wanneer het toestel uitgeschakeld is de laatst bekende locatie op te zoeken.

Om je Windows Phone in te stellen zodat deze teruggevonden kan worden bij verlies of diefstal, moet je van tevoren enkele zaken instellen. Mocht je dit artikel lezen als je je apparaat al kwijt bent en deze handelingen niet al hebben uitgevoerd, dan kan je het beste aangifte doen. De hulpmiddelen in dit artikel hebben in dat geval namelijk geen nut meer.

Ook raden we aan om je toestel te voorzien van een vorm van vergrendeling. Bij Windows Phone kan dit door een cijfercode in te voeren welke moet worden ingevoerd om het vergrendelscherm te passeren.

Instellen van je mobiele apparaat


Voordat je gebruik kunt maken van de Mijn telefoon zoeken-functie moet je op je telefoon inloggen met je Microsoft-account. Je kunt inloggen op je Microsoft-account tijdens de eerste keer dat je je telefoon opstart.

How to: Bescherm je Windows Phone tegen verlies How to: Bescherm je Windows Phone tegen verlies

Mocht je dit toentertijd niet gedaan hebben, dan is het ook later nog mogelijk om alsnog in te loggen met je Microsoft-account. Om dit te doen ga je naar Instellingen > Mijn telefoon zoeken. Nadat je deze optie hebt geselecteerd, wordt aangegeven dat je moet inloggen op je account om verder te gaan. Druk vervolgens op Aanmelden om hiermee te beginnen.

Nadat je bent aangemeld, krijg je de vraag of je een nieuw account wil aanmaken of dat je al een Microsoft-account hebt. Nadat je bent ingelogd kom je in het menu Mijn telefoon zoeken. Zet in ieder geval een vinkje in het bovenste vakje om je telefoon terug te kunnen vinden, wij raden aan om ook de tweede optie in te schakelen zodat je eventueel nog een hint voor de locatie van je telefoon hebt als deze is uitgeschakeld.