2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Samsung’s Find My Mobile instellen

Mocht je je Samsung-smartphone of -tablet onverhoopt kwijtraken, dan is het op twee manieren mogelijk om je toestel terug te vinden. Enerzijds is het mogelijk om via de Google Play-account je toestel te lokaliseren, aan de andere kant is het ook mogelijk om dit middels de Samsung-account te doen. Hoe je dit laatste precies kan doen zullen we behandelen in deze tutorial. De methode van Google behandelen we op een later moment.

Om je Samsung-apparaat in te stellen zodat het teruggevonden kan worden bij verlies of diefstal, moet je inloggen met je Samsung-account en vervolgens externe besturingselementen inschakelen. Mocht je dit artikel lezen als je je apparaat al kwijt bent en deze handelingen niet al hebben uitgevoerd, dan kan je het beste aangifte doen. De hulpmiddelen in dit artikel hebben in dat geval namelijk geen nut meer.

Ook raden we aan om je toestel te voorzien van een vorm van vergrendeling. De ontgrendelingsmethode via Face Unlock raden we sterk af omdat deze manier makkelijk om de tuin te leiden is. Gebruik liever een van de overige methodes met een code of patroon. Op die manier kan iemand die je telefoon vindt of steelt ook niet al te eenvoudig in je data neuzelen.

Instellen


Voordat je de mogelijkheid krijgt om je telefoon weer te lokaliseren nadat je het bent kwijtgeraakt, zal je eerst moeten inloggen met een Samsung-account.

Wanneer je je Samsung-smartphone voor de eerste keer opstart zul je na het kiezen van een WiFi-netwerk de mogelijkheid krijgen om met een bestaand Samsung-account in te loggen, of een nieuwe aan te maken als dat nodig is.

Mocht je de smartphone echter al in gebruik hebben maar geen Samsung-account ingesteld hebben, dan kan dit alsnog. Door naar Instellingen > Samsung Account te gaan is het alsnog mogelijk om een nieuwe account aan te maken of in te loggen op je bestaande account.

Wanneer een Samsung-account aangemeld is op je telefoon, krijg je de mogelijkheid om een functie aan te zetten, waarmee je de telefoon terug kunt vinden mocht deze verloren of gestolen zijn. Om deze functie in te schakelen, ga je naar Instellingen > Beveiliging > Externe besturingselementen.

Mogelijk moet je eerst een update downloaden. Er wordt je vervolgens gevraagd om nogmaals het wachtwoord van je Samsung-account in te vullen. Heb je dit gedaan, dan hoef je slechts op Ok te drukken, om het toestel beter te beveiligen.