2min

Tags in dit artikel

, ,

Verder dan de basis

Veel mensen schieten in de stress, wanneer er die terminal opgestart moet worden en er ineens die knipperende cursor staat te wachten op een command. In deze tutorial hebben we een kleine basis gebouwd, waarbij het de bedoeling is geweest om snel en adequaat met de commandline op weg te kunnen gaan.

Het is niet de opzet geweest om alles uitputtend en zeer uitvoerig te behandelen. Vergelijk het met iemand, die net heeft leren schrijven: als je net de vaardigheid beheerst om een zin te construeren, mag je nog niet verwachten dat je gelijk een hele roman kan schrijven. Natuurlijk is er nog veel meer te zeggen over de commandline en alle extra mogelijkheden, die Linux via de commandline te bieden heeft. Daarvoor is het aan te raden om eerst veel te oefenen met de commandline en vervolgens de kennis te verdiepen met behulp van de manualpages of howto’s op het internet.

Linux wordt steeds interessanter, wanneer je steeds meer de commandline gaat beheersen. Een van de mooiste dingen aan Linux is de community, waarvan je veel informatie kun ontvangen, maar ook waar je veel informatie kunt delen. Op het forum van Techzine is er ook een apart gedeelte om over Linux te discussiëren. Naar aanleiding van deze tutorial is er ook een topic aangemaakt, waarin je vragen en opmerkingen kunt plaatsen over het gebruik van de commandline: [Linux]Commandline Experience

Voel je welkom om daar eens te kijken, maar bovenal vergeet niet:

Beschouw de commandline als je vriend! Dat maakt het een stuk makkelijker om er mee om te gaan.