1 min

Inleiding

Inleiding

Zoals bij elk systeem, is het eerste wat je na aanschaf zal doen, het installeren van een aantal applicaties die je nodig zal hebben om goed te kunnen functioneren op je systeem. Het gaat hier dan bijvoorbeeld om een Office Suite en een Messenger Client.

In dit artikel gaan we in op een aantal van de mogelijkheden. Natuurlijk zijn er eindeloos veel applicaties om op je Mac te installeren, we beperken ons tot de populairste programma’s in een aantal categorieën.

In deel IV van deze reeks gaan we in op vier verschillende productcategorieën, namelijk de al eerder genoemde Office Suites en messengercliënten, maar ook internetbrowsers en mailcliënts krijgen in dit deel onze aandacht.

In het vijfde deel gaan we in op een aantal andere productcategoriën om een completer beeld te krijgen van de opties die je hebt in Mac OS X.

De productbesprekingen moeten deels als persoonlijke meningen worden gezien, eigen ervaringen kunnen in deze onderdelen verwerkt worden, daarnaast wordt de aanrader van de desbetreffende productcategorie besproken en gekozen vanuit eigen ervaring.



Voor eerdere delen uit deze reeks kan je hier terecht:
Overstappen op Mac OS X: Deel I – Apple en Mac’s
Overstappen op Mac OS X: Deel II – Werken met Mac
Overstappen op Mac OS X: Deel III – Verschillen