2min

VMware breidt zijn managementsdiensten voor datacentra, mobiel en cloud uit naar het Internet of Things. Het bedrijf wil ook die infrastructuur gaan managen en biedt “teams complete controle […] over hun IoT-infrastructuur.” Daarmee biedt het een ander product aan dan andere bedrijven, die juist voor analyse-tools zorgen.

Veruit de meeste IoT-implementaties kijken namelijk vooral naar analytics en niet zozeer naar managementproblemen. Juist op dat laatste vlak wil VMware volgens ZDNet een grote rol gaan spelen. Het bedrijf heeft nu het VMware Pulse IoT center in bèta bij klanten in onder meer de auto-industrie, bankenwereld, fabricage en gezondheidszorg.

Bedrijven realiseren zich volgens CTO Ray O’Farrell, die hierover sprak met ZDNet, steeds meer dat ze meer controle moeten hebben met de toenemende IoT-toepassingen. “Infrastructuur die ooit enkel een datacentrum betrof, is uitgebreid naar de cloud, naar mobiel en breidt nu uit naar IoT,” licht hij toe.

“De IoT-focus ligt tot nu toe vooral bij analytics, maar kerngebieden zijn nu vertrouwen en security. Bedrijven leggen minder focus op analytics, maar meer op de bouten en moeren, nu data hun weg terug naar de cloud en datacentra vinden. Bedrijven beginnen zich te realiseren dat IoT-analytics een gedistribueerde infrastructuur nodig heeft.”

Vooral beveiligingsproblemen bij het IoT spelen een belangrijke rol. Veel IoT-oplossingen worden namelijk uitgerold zonder écht goede security en dat zorgt voor steeds meer problemen. VMware kan hier met zijn Pulse IoT Center handig op inspelen en krijgt daarmee toegang tot een brede markt, eentje die het kan samenvoegen met zijn andere managementtools. Aangezien de tools ontworpen zijn om talloze apparaten tegelijk te volgen en managen, is de technologie perfect voor het IoT.