2min

HCL Technologies en Red Hat hebben een samenwerking aangekondigd waardoor klanten sneller enterprise apps moeten kunnen ontwikkelen en inzetten. Dat gebeurt door met kunstmatige intelligentie en machine learning in het Red Hat OpenShift-containerplatform innovatieve apps te maken.

Daarbij krijgen de klanten niet te maken met traditionele cloud of on-promise infrastructuur, aangezien HCL dat afhandelt. Kalyan Kumar, CTO van HCL Technologies’ IT Services-divisie, geeft aan dat het bedrijf blijft investeren in skills en partnership voor volgende generatie Mode 2-diensten. Hiermee richt HCL zich op de behoefte van digitale business transformatie voor klanten met cloud als een belangrijk technologisch platform.

Kumar laat verder weten dat de bedrijven door de samenwerking een leidende rol kunnen vervullen in de wereldwijde applicatie Platform as a Service-markt. De bestuurder legt uit dat Red Hat de container applicatie-platform technologie levert, terwijl HCL over consulting, architectuur en design, integratie, bouwen en draaien van de oplossingen voor bedrijven gaat.

Snel ontwikkelen

Red Hat vult nog aan dat door de samenwerking ontwikkelaars een afname zien in time-to-market en complexiteit. Gebruikers zullen zich door de samenwerking meer kunnen focussen op innovatie, zo claimt Red Hat. Dat is eigenlijk al iets waar het Red Hat OpenShift containerplatform zich op focust: gebruikers kunnen applicaties sneller ontwikkelen terwijl ze zich niet teveel zorgen hoeven maken over moeilijke zaken als het beheer van onderliggende infrastructuur.

Door de samenwerking zullen de twee partijen tevens gezamenlijk accelerators ontwikkelen voor het helpen van klanten bij de ontwikkeling van cloud-native apps op een meer autonome manier. Daardoor moeten bedrijven sneller waardevolle applicaties in een mum van tijd kunnen maken. Dit gebeurt op een manier die voorspelbaar is en zichzelf herhaalt.