2min

Red Hat en Nutanix gaan intensiever met elkaar samenwerken. De samenwerking bestaat uit een verdere integratie van elkaars producten, maar ook het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe producten en het leveren van meer ondersteuning.

Red Hat en Nutanix willen klanten meer mogelijkheden geven voor hybrid cloud- en multicloud-oplossingen. De samenwerking moet ertoe leiden dat klanten van beide leveranciers straks makkelijker cloud-native applicaties kunnen bouwen, schalen en beheren in zowel on-premises-als hybrid cloudomgevingen.

Integratie

Meer concreet draait de samenwerking vooral rondom de integratie van het Kubernetes-orkestratieplatform Red Hat OpenShift en het zakelijke besturingssysteem Red Hat Enterprise Linux (RHEL) met het Nutanix Cloud Platform, inclusief de AOS-infrastructuurtoepassingen en de AHV-hypervisor.

Dit betekent onder meer dat Red Hat OpenShift de full stack Kubernetes-tool wordt voor het Nutanix Cloud Platform. Voor het draaien van RHEL en Red Hat OpenShift op een HCI-infrastructuur kunnen klanten nu automatisch bij het Nutanix Cloud Platform terecht. Dit platform is voor beide oplossingen nu de ‘preferred choice’. Op deze manier kunnen zij vm- en container workloads op een HCI-infrastructuur draaien en tegelijkertijd profiteren van alle voordelen die zowel de software als de HCI-hardware van beide leveranciers bieden.

Daarnaast is de Nutanix AHV hypervisor nu voor Red Hat gecertificeerd. Dit helpt bij het volledig kunnen ondersteunen van RHEL en Red Hat OpenShift op het Nutanix Cloud Platform. Gebruikers van Red Hat-oplossingen krijgen hierdoor meer keuze in te gebruiken hypervisors. Dit helpt vooral bij het zoeken naar innovatievere virtualisatietechnologieën, zo geven beide partijen aan.

Samenwerking voor roadmaps

De nu uitgebreide samenwerking blijft niet alleen bij technische integraties, maar Red Hat en Nutanix gaan ook nauwer samenwerken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Hiervoor wordt een gecombineerd engineering roadmap ontwikkeld die de interoperabiliteit moet verstevigen. Hiervoor zullen bijvoorbeeld RHEL en Red Hat OpenShift continu met de Nutanix hypervisor AHV worden getest. Ook gaan Red Hat en Nutanix elkaar sneller op de hoogte brengen van de komst van nieuwe producten en diensten om beide portfolio’s beter op elkaar af te stemmen.

Gecombineerde ondersteuning

Verder gaan beide bedrijven hun klantenondersteuning meer op elkaar afstemmen voor het leveren van de snelste oplostermijnen. Klanten kunnen straks één van de twee bedrijven bellen voor ondersteuning voor het oplossen van problemen met de gezamenlijke oplossingen en toepassingen. Hiervoor hoeven zij niet meer eerst Nutanix te bellen voor het oplossen van HCI-problemen en vervolgens Red Hat voor RHEL en Red Hat OpenShift.