2min

Barracuda schrijft in een persbericht over de overname van Sonian, een leverancier van oplossingen voor public cloudarchivering en business analytics. Zo wil het bedrijf zijn portfolio op het gebied van cloudarchivering, e-mailsecurity en beheer versterken. Ook het vergroten van het aantal channelpartners en klanten is een drijfveer voor de acquisitie. In de aankondiging noemt Barracuda geen overnamebedrag.

Met de oplossingen van Sonian kunnen klanten communicatiedata bewaren, gebruiken en analyseren. Die inzichten zijn vervolgens te gebruiken om de risico’s terug te dringen en de productiviteit te verbeteren. Ook zijn potentiële dreigingen in de data te identificeren nog voordat ze een daadwerkelijk probleem opleveren. Volgens Barracuda wordt deze benadering steeds belangrijker om de toenemende dreigingen, die steeds dynamischer worden, tegen te gaan.

Kenmerken

Met het toevoegen van de mogelijkheden aan Barracuda’s beveiligingsplatform wil het bedrijf klanten die gebruikmaken van Office 365 of andere cloudomgevingen van een betere beveiliging en sterkere databescherming laten profiteren. Barracuda somt verder de kenmerken van de combinatie op. Eén daarvan is dat het gebouwd werd voor de cloud en ontworpen is om optimaal gebruik te maken van schaal- en kostenvoordelen van de public cloud. Het Sonian-platform is snel op te schalen en biedt betrouwbaarheid via AWS en andere public clouds.

Barracuda is tevens van plan om de analysemogelijkheden van Sonian en kunstmatige intelligentie toe te passen in zijn volledige portfolio aan oplossingen beveiliging en databescherming. Over de uitbreiding van het channelbereik schrijft Barracuda dat het platform van Sonian is ontworpen voor OEM’s, managed server providers (MSP’s) en eindklanten. Dankzij beheer-API’s kunnen oplossingen makkelijk en automatisch worden uitgerold.

Tot slot is er nog het aantal klanten dat Barrucuda verwelkomt door de overname. Er komen 32.000 nieuwe klanten bij, terwijl er ook partnerschappen met grote MSP’s en softwarebedrijven toegevoegd worden. Hoewel het niet bekend is hoeveel Sonian kost, circuleert er op internet wel een bedrag. The Register gaat er namelijk vanuit dat er om en nabij de 100 miljoen dollar in geld en aandelen betaald is.