2min Analytics

Bitcoin Bubble Burst waarschuwt je in geval van crash

De waarde van de bitcoin is zo volatiel als maar kan. Een week geleden was de virtuele munt nog iets meer dan 9600 dollar waard, een paar dagen later voor het eerst meer dan 10.000 en ondertussen wisselde de waarde ervan tussen de 9.000 en 11.600 dollar. Kortom: ondanks dat die waarde maar blijft stijgen, kan je je afvragen of het niet toch een zeepbubbel is. Handige software in op deze vraag.

Tijdens de Disrupt Berlin hackathon is de Bitcoin Bubble Burst ontwikkeld. Die houdt een aantal zaken in de gaten: de koers (en dus ook grote prijsveranderingen), en ook het laatste nieuws dat invloed zou kunnen hebben op de prijs van de bitcoin. Er is tegelijk een handige toevoeging gedaan die het geheel goed laat werken.

Bitcoin Bubble Burst: analyses

De software werkt op basis van een handig machine learning systeem. Dat is erop gebouwd om data te gebruiken en op basis daarvan logische voorspellingen te doen. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de koers, maar ook belangrijk nieuws. Als een overheid bijvoorbeeld aankondigt de bitcoin te verbieden of extra belastingen te willen heffen, heeft dat invloed.

Op basis daarvan voorspelt het systeem wat de koers van de bitcoin gaat doen. Een geinige update die Techcrunch ontving is de volgende:

BBC mail

Het systeem is volgens de makers redelijk accuraat en voorspelt de koers redelijk goed. In de toekomst zou het alleen maar beter moeten worden, naarmate er meer data wordt toegevoegd en het steeds beter wordt. Tegelijk kan je je afvragen of dat wel echt zo werkt. Een ding is immers zeker of virtuele munten: de koers is zo volatiel als maar kan.

Momenteel worden waarschuwingen voor koersveranderingen via mail verzonden. De bedoeling is om de komende tijd nieuwe mogelijkheden toe te voegen, waaronder een sms-alert. Aanmelden kan via deze link op Github. Hieronder tot slot nog de koers van de bitcoin.

coindesk-bpi-chart