2min

Tags in dit artikel

, ,

Het Engelse bedrijf Strategy Analytics heeft gesproken, volgens hen staat het als een paal boven water dat de Sony Playstation 2 de absolute winnaar is geworden van 2002. De laatste drie maanden van het jaar zijn altijd de spannendste voor de console en game makers. In deze maanden gaan er de meeste games en spelcomputers over de toonbank. Als alle voorspelling kloppen blijft Sony ongenaakbaar aan de leiding.

Ondanks de economische malaise groeit de markt voor spelcomputers nog steeds explosief. Verwacht wordt dat in vergelijking met 2001 de consoleverkopen toenemen met 84 procent naar bij 42 miljoen stuks. Sony profiteert echter het meest van deze stijging. De analisten voorspellen dat aan het eind van 2002 er 26,3 miljoen PS2’s zijn verkocht. Een enorm aantal vergeleken bij de verwachte verkopen van de concurrenten: 8,8 miljoen GameCubes en 6.8 miljoen Xbox-consoles.

"Het is duidelijk een strijd om de tweede plaats" laat David Mercer, de vice-president van Strategy Analytics, weten. "of er genoeg plek is op de markt voor drie spelers zal in de toekomst blijken". Microsoft is echter niet van plan om te stoppen. De Amerikaanse consolegigant blijft geld steken in het Xbox-project om in 2005 de echte strijd aan te aan met de PS3.

Nintendo zal volgens de analisten rond die tijd waarschijnlijk de consolemarkt verlaten. De GameCube kost immers nog steeds geld en de Japanse consolegigant heeft waarschijnlijk niet de middelen om al in 2005 de opvolger van de GameCube te lanceren. Zo rond de twintig miljoen verkochte consoles zijn nodig om geld te kunnen verdienen met een spelcomputer.