2min Analytics

Safend en SanDisk beveiligen opslagproducten

Safend, leverancier van end-point beveilingssoftware, is een samenwerkingsverband aangegaan met SanDisk. SanDisk levert flash opslagproducten, zoals USB-sticks en geheugenkaarten.

Door deze samenwerking is men ervan verzekerd dat data opgeslagen op bedrijfslaptops en desktop PC’s, veilig naar de verschillende SanDisk TrustedFlash-producten wordt verzonden. Crypsys Data Security is distributeur van Safend-producten in Nederland.

Safend en SanDisk beveiligen opslagproductenTrustedFlash is een beveiligingsoplossing die is ingebouwd in de mobiele flash geheugenkaarten en USB flash drives van SanDisk. Het combineert de architectuur van SanDisk’s 32-bit controller met een hoogstaand cryptografisch instrument. Encryptie van data vindt hierdoor real-time plaats, waardoor data ieder moment verzekerd is van de benodigde bescherming. TrustedFlash is een veilig en transparant platform en daardoor ideaal om consumenten en bedrijven te ondersteunen met databescherming.

Safend Protector zorgt er aanvullend voor dat ongeautoriseerde verbindingen via fysieke en draadloze communicatiepoorten, zoals USB, FireWire en PCMCIA, worden voorkomen. Door inzage en controle over de aangesloten devices kan verwijderbare media op een veilige manier worden toegepast. Safend Protector helpt hierdoor het uitlekken van data tegen te gaan.

“De verschillende incidenten van de afgelopen tijd benadrukken de noodzaak van bescherming van mobiele opslagsystemen tegen oneigenlijk gebruik. Gebruikers van de gecombineerde oplossing kunnen nu veilig informatie kunnen opslaan en gebruiken."

Bron:Persberichten.com