2min

Blue Prism, maker van Robotic Process Automation (RPA) oplossingen, voegt een nieuwe, intelligente mogelijkheid om documenten te verwerken toe aan zijn suite aan producten. Het gaat om Decipher, die nu als bèta beschikbaar is. 

Decipher is een intelligente oplossing voor het verwerken van documenten die facturen kan scannen, datapunten kan identificeren en deze punten verzamelen voor gebruik binnenin RPA-processen. Die datapunten kunnen ongeacht hun format en locatie herkend worden.

Decipher moet een eenvoudig startpunt zijn voor het verwerken van documenten en is een workflow die gebruikt kan worden om ongestructureerde documenten op te nemen en te classificeren. Het kan “out-of-the-box” gebruikt worden, zonder dat er extra licenties of producten gekocht hoeven te worden.

Organisaties kunnen ook hun eigen technologieën om documenten vast te leggen toevoegen, bijvoorbeeld ABBYY. Daarnaast is het mogelijk om diensten hiervoor te gebruiken binnenin het Decipher-framework.

AI-hoofdkwartier

Decipher is het eerste product dat direct uit het speciale AI Research Labs in Londen komt. Dat laboratorium brengt wetenschappers en engineers uit meerdere kunstmatige intelligentie (AI) velden samen, die ontwikkelingen voor de AI-mogelijkheden van het bedrijf informeren en opzetten.

De oplossing zelf kan documenten opschonen om ervoor te zorgen dat ze klaar zijn voor verwerking, machine learning toepassen om de documenten te classificeren en de data vervolgens verzamelen. Tot slot kan het een zekerheidsscore toevoegen om de echtheid van de verzamelde data weer te geven, en dit door te geven aan een zakelijke gebruiker als dat nodig is.

Decipher begint met de mogelijkheid om facturen te verwerken. Later wordt de ondersteuning uitgebreid naar andere documenttypes, zoals inkomende kooporders, contracten en CV’s. Ook moet er een integratie komen met de beste documentverwerkingsmogelijkheden van derde partijen.

Beschikbaarheid

Klanten van Brue Prism en anderen die interesse hebben om een bètatester van Decipher te worden, kunnen zich hiervoor aanmelden. Na de test moet de software gratis beschikbaar worden op DX voor alle klanten van Blue Prism.