Blue Prism maakt zijn Robotic Process Automation (RPA)-tooling toegankelijker voorgebruikers met nieuwe functionaliteit. Onder meer zijn tools voor optical character regonition (OCR), AI, machine learning en e-commerce aan het platform toegevoegd.

Met de update wil Blue Prism zijn RPA-platform een flinke boost geven. Gebruikers moeten meer cognitieve, dynamische en schaalbare automatische digitale ‘werkers’ in kunnen zetten. Deze robots groeien in kennis en worden intelligenter wanneer zij actief zijn en leveren dan meer intelligente automatisering.

Beschikbaarheid Blue Prism Decipher IDP

De belangrijkste verbeteringen aan het RPA-platform bevinden zich, volgens Blue Prism, op het gebied van prestaties, toegang en compatibiliteit. Hiervoor is nu bijvoorbeeld meer OCR-functionaliteit in combinatie met AI en machine learning voor verwerken van documenten toegevoegd.

De Blue Prism Decipher IDP-tool helpt gebruikers bij het scannen, classificeren en uithalen van data uit een groot aantal documenten. Denk hierbij aan facturen, kooporders en applicatie- en andere zakelijke formulieren. De tool scant en identificeert data points ongeacht het formaat en locatie. Vervolgens brengt het de informatie uit deze data points samen om in RPA-processen te gebruiken. Dit leidt volgens Blue Prism tot meer flexibiliteit voor zakelijke gebruikers.

Uitbreiding van Blue Prism Digital Exchange

Naast het toevoegen van de Blue Prism Decipher IDP-tool aan het Blue Prism RPA-platform, breidt de leverancier ook zijn digitale marktplaats voor e-commerce, de Blue Prism Digital Exchange, uit met nieuwe intelligente oplossingen.

Concreet gaat het hierbij om intelligente geautomatiseerde oplossingen om makkelijk projecten op te schalen. Denk hierbij aan oplossingen als drag & drop en nieuwe tools voor AI, machine learning, data mining, extractie van data en andere cognitieve mogelijkheden. Een one-stop-shop marktplaats, zoals Blue Prism het zelf ziet.

Blue Prism DX helpt gebruikers daarnaast toegang te krijgen tot de oplossingen van meer dan 90 partners van Blue Prism. Bijvoorbeeld de oplossingen van Celonis, RPA Supervisor, Reveal Group en Lateetud. Onlangs zijn daar oplossingen van Shibumi en Ultima aan toegevoegd.

Tip: Robotic Process Automation (RPA) is booming, maar wat is het en wat kan je er mee?