2min

Tags in dit artikel

, ,

Oracle verlengt zijn samenwerking met het Formule 1-team van Red Bull Racing en breidt deze uit. De komende vijf jaar steekt Oracle in totaal 300 miljoen dollar (ruim 264 miljoen euro) in het team. Het team gaat vanaf dit seizoen verder onder de naam Oracle Red Bull Racing.

De combinatie tussen de Oracle en het Formule 1-raceteam bleek in het afgelopen seizoen te bevallen, geven beide partijen aan. Het Red Bull Racing-team heeft de technologie van Oracle zeer goed kunnen inzetten voor het nemen van beslissingen die uiteindelijk aan het kampioenschap van Max Verstappen hebben bijgedragen. Vooral op het gebied van data analytics.

Betere simulatiemogelijkheden

In het afgelopen seizoen gebruikte het raceteam de Oracle Cloud- en OCI-mogelijkheden al voor het flink uitbreiden van het aantal simulaties tot duizend. Onder meer voor het verbeteren van voorspellingen en de besluitvorming. Ook werd de simulatiesnelheid met een factor 10 versneld. Dit leidde tot flinke kostenbesparingen.

Oracle Red Bull Racing Team

Door de nauwere samenwerking vindt er ook een naamsverandering van het raceteam plaats: Oracle Red Bull Racing-team. Daarnaast gaat het Formule 1-team de technologie van Orcale Cloud en OCI meer inzetten voor de belangrijkste werkgebieden. Denk hierbij aan op analytics gebaseerde racestrategie, geoptimaliseerde motorontwikkeling via Red Bull Powertrains, coureurstraining op basis van AI en machine learning en het bieden van gepersonaliseerde fan-ervaringen. Verder gaat Oracle Red Bull Racing flink helpen met het ontwikkelen van een eSports-platform voor autosport.

Update: In een eerdere versie van dit bericht stond dat het om in totaal 500 miljoen dollar zou gaan. Dat is nu aangepast.

Tip: Red Bull Racing kiest Oracle als partner voor cloud-infrastructuur