2min

Tableau heeft met Tableau Data Stories een zeer handige feature toegevoegd aan zijn toolset. Tableau Data Stories voegt een automatisch gegenereerde omschrijving van het dashboard toe, zodat mensen die het dashboard bekijken ook begrijpen hoe ze de data die wordt weergegeven moeten lezen.

Een van de meest gehoorde klachten van bedrijven met veel verschillende dashboards is dat het niet altijd duidelijk is hoe men de data moet interpreteren. Zeker bij grotere organisaties, waar de dashboards worden gebouwd door een select groepje, maar vervolgens worden gedeeld met een groot aantal collega’s. Daar ontstaat nog weleens discussie over hoe men de data moet lezen.

Het zorgt ervoor dat bij veel dashboards vaak een begeleidende tekst wordt gestuurd om de data toe te lichten. Dat zorgt echter ook voor een hoop extra werk. Tableau maakt dit nu veel eenvoudiger. De tool weet exact welke data is geselecteerd, hoe die is samengesteld en welke filters er zijn toegepast. Op basis van die informatie wordt een omschrijving gegenereerd die uitlegt hoe men de data moet lezen.

Tableau Accelerators

Naast het automatische genereren van een goede omschrijving bij dashboards, heeft Tableau ook de nodige uitbreidingen gedaan van zijn Tableau Accelerators. Dit zijn template dashboards die specifiek gericht zijn op verschillende industrieën, afdelingen en bepaalde enterprise-applicaties. Klanten kunnen deze dashboarden snel in gebruik nemen en waar nodig aanpassen naar hun eigen wensen. Het versnelt de adoptie van Tableau en helpt bedrijven met het genereren van inzichten in bepaalde industrieën en applicaties.

Tableau Cloud

Daarnaast presenteerde de organisatie Tableau Cloud, de nieuwste versie van Tableau Online. De focus van Tableau is de afgelopen jaren verschoven van een on-premises-oplossing naar een cloudmodel. Het is nog steeds mogelijk om Tableau on-premises te krijgen, maar bijna 75 procent van de klanten kiest inmiddels voor de SaaS-oplossing van Tableau. Iets waar moederbedrijf Salesforce in is gespecialiseerd.

Tip: Tableau wil analytics begrijpelijk maken voor iedereen