2min

Dell breidt Project Helix door de toevoeging van generatieve AI-oplossingen. Het aanbod komt grotendeels tot stand in samenwerking met Nvidia.

In totaal inroduceert Dell drie nieuwe oplossingen, allemaal met het oog op het brengen van generatieve AI naar de werkplek. Zo springt er nog een bedrijf op de kar van de nieuwste technologie: AI.

De nieuwigheden zijn een aanvulling op het Project Helix, dat Dell eerder dit jaar aankondigde. Het project is eveneens een samenwerking met Nvidia en moet bedrijven helpen bij het implementeren en bouwen van veilige generatieve AI, on-prem. De focus ligt voornamelijk op het nuttig maken van bedrijfsdata.

Lees ook: Nvidia profiteert enorm van hype rondom AI-toepassingen

Koppel je bedrijfsdata

Dell Validated Design for Generative AI is de eerste oplossing die samen met Nvidia werd ontwikkeld. Bedrijven krijgen via de oplossing toegang tot geteste en bewezen Dell-infrastructuur, diensten en software.

Aan de oplossing kunnen bedrijven hun eigen datavoorspellingen en beslissingen koppelen. De oplossing werd al geïntroduceerd bij de bekendmaking van Project Helix en komt nu beschikbaar.

AI-modellen lokaal ontwikkelen

Dell Precision workstations kunnen dan weer aangevuld worden met GPU-configuraties van Nvidia. De hardware is bedoeld voor AI-ontwikkelaars en datawetenschappers, zodat zij GenAI-modellen lokaal kunnen ontwikkelen. Dell Precision workstations (7960 Tower, 7865 Tower, 5860 Tower) with NVIDIA RTX 6000 Ada Generation GPU’s zullen wereldwijd beschikbaar zijn vanaf begin augustus.

De workstations bevatten AI-software, Dell Optimizer, die de prestaties van applicaties, netwerkverbindingen en audio slim afstelt op de behoefte om batterij te besparen.

Ontwikkelen van AI-strategie

Dell Professional Services tot slot helpt bedrijven bij de implementatie van generatieve AI in de werkplek. De dienst start met het uitwerken van een strategie, helpt bij de implementatie van AI-producten van Dell en kijkt uiteindelijk voor je bedrijf of er schaalmogelijkheden zijn. De dienst lanceert eerst in specifieke landen en zal later het gebied uitbreiden. In Nederland is de dienst onmiddellijk beschikbaar.