2min

Tags in dit artikel

, , ,

AMD heeft interesse in het overnemen van Nod.ai. De overname van deze AI-softwaremaker kan de positie van AMD tegenover Nvidia versterken.

In een poging de software in chips te versterken, probeert AMD de start-up Nod.ai over te nemen. Het definitief akkoord werd reeds getekend, maakt AMD bekend. Dat is een onderdeel van de totale werkwijze waarop AMD hoopt zijn positie te verstevigen, vertelt Victor Peng, president van AMD in een interview met Reuters: “Wij voeren die strategie uit door zowel interne investeringen als externe overnames.”

Dat laatste deel van deze strategie kwam eerder dit jaar al tot uiting met de overname van Mipsology. Dat bedrijf werkt eveneens rond AI, maar specialiseert zich in AI-inferencing.

Nod.ai spitste portfolio al toe op AMD-chips

De start-up Nod.ai levert technologieën voor het inzetten van AI-modellen die ontwikkelt werden voor AMD-chips. Belangrijkste klanten van de AI-softwaremaker zijn grote datacenters. De deal is uiterst interessant voor de chipmaker aangezien de technologie geperfectioneerd werd voor AMD-chips.

“De toevoeging van het getalenteerde Nod.ai-team versnelt ons vermogen om opensource-compilertechnologie te bevorderen en draagbare, krachtige AI-oplossingen mogelijk te maken in het hele AMD-productportfolio. De technologieën van Nod.ai worden tegenwoordig al op grote schaal ingezet in de cloud, aan de edge en op een breed scala aan eindpuntapparaten”, vervolledigt Vamsi Boppana, SVP van de AI Group bij AMD.

Het is niet bekend voor welk bedrag de chipmaker de overname wil rondkrijgen. Eens de overname rond is, krijgen de werknemers van de start-up een nieuw kantoor binnen de AI-groep van AMD. Deze groep telt iets van een 1.500 engineers en daar wil de chipmaker dit jaar nog 300 werknemers aan toevoegen.