1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Amerikaanse overheidsafdeling Homeland Security legt beslag op een betalingsaccount van Dwolla, geassocieerd met Bitcoin datacentrum Mt.Gox. De overheid kondigt een onderzoek aan, maar weigert inhoudelijke details te geven.

Alle betalingen van en naar Dwolla met betrekking tot Bitcoins zijn stilgelegd, met een notie van Dwolla dat het niet met de overheid samenwerkt in het onderzoek. Mt.Gox gebruikt onder andere Dwolla om transacties van Bitcoins naar dollars en vice versa te faciliteren.

"De afdeling Homeland Security en het gerechtshof Maryland hebben door middel van een bevel beslag gelegd op alle fondsen in relatie tot Mutum Sigillium’s (beter bekend als Mt.Gox) account op Dwolla," laat Dwolla in een statement weten. In dat licht heeft Dwolla alle activiteit rondom Sigillium’s account stilgezet en het geld op de account aan de autoriteiten overgedragen.

Mt.Gox zegt de zaak nog te onderzoeken. De Bitcoin-kern is op de hoogte van het onderzoek, maar verklaart geen officieel gerechtelijk bevel of een aanklacht te hebben ontvangen. "We weten niets over de insteek of motivatie van het onderzoek," vertelt Mt.Gox via Facebook. "We onderzoeken het en zullen aanvullende informatie rapporteren zodra deze zich voordoet."

De omvang van het onderzoek is onbekend, net als de betrokkenheid van andere faciliterende partijen. De overheid geeft inhoudelijk geen commentaar om "het onderzoek niet in gevaar te brengen." De betrokken tak van Homeland Security onderzoek een breed scala aan criminele activiteiten, waaronder drugshandel, handelsovertredingen en financiële misdaden.