1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Verschillende websites die door de CEO van Mt. Gox werden gebruikt om nieuws over de dienst te brengen zijn gehackt. Degene die controle heeft over de accounts op Tumblr, Reddit en MagicalTux.net heeft een archiefbestand met allerlei gegevens over de dienst geplaatst. Daaruit is op te maken dat er nog vele Bitcoins in het beheer van Mt. Gox zijn.

Mt. Gox werd eerder dit jaar gehackt en daarbij zouden honderdduizenden Bitcoins zijn gestolen. Nadat deze hack is ontdekt, sloot Mt. Gox de deuren en vroeg het uitstel van betaling aan. Het lijkt er nog altijd op dat gebruikers hun Bitcoins waarschijnlijk kunnen vergeten. Volgens de gelekte gegevens zijn er echter nog veel van deze digitale munten in beheer bij Mt. Gox.

De gelekte informatie is waarschijnlijk valide. Verschillende gebruikers hebben het archiefbestand gedownload en het saldo van hun eigen account gecontroleerd en dat zou kloppen. Volgens het bestand zouden er nog 951.116 Bitcoins in de digitale kluis van Mt. Gox liggen. Maar of het bestand ook in dit opzicht correct is, is niet door ons te verifiëren.

Naast de saldi van gebruikers zou er ook een archiefbestand te koop zijn aangeboden met daarin persoonlijke gegevens, alsook scans van paspoorten. Dit bestand was te koop voor 100 Bitcoins.