1 min

Tags in dit artikel

De E-Sports Entertainment Association (ESEA) heeft in de Verenigde Staten een boete van 1 miljoen dollar gekregen omdat het miningcode in games had verwerkt. Met de code gingen computers van gamers ongemerkt berekeningen voor Bitcoins uitvoeren. Duizenden systemen werden geïnfecteerd met de code.

Om ESEA-games te kunnen spelen moeten gamers maandelijks een bedrag afstaan aan ESEA. De benodigde software werd geïnfecteerd met code waarmee systemen zonder toestemming van de eigenaar code gingen uitvoeren om Bitcoins te zoeken. ESEA creëerde op slinkse wijze een netwerk van duizenden computers die voor het bedrijf berekeningen gingen uitvoeren.

Volgens documenten van de rechtbank in New Jersey werd de code ingebouwd door twee medewerkers van het bedrijf. Het gaat om mede-oprichter Eric Thunberg en programmeur Sean Hunczak. De code trad enkel in werking als de computer niet actief gebruikt werd. Uiteindelijk zou voor slechts 3.500 dollar aan Bitcoins zijn gevonden, de boete van 1 miljoen dollar ligt daarmee vele malen hoger. Tweederde van de boete is voorwaardelijk en hoeft alleen betaald te worden als het bedrijf opnieuw de fout in gaat.

ESEA is verder akkoord gegaan met de verplichting dat computers van consumenten geen code meer zullen downloaden zonder het medeweten en de toestemming van de gebruiker.

Wil je meer weten over Bitcoins?
Lees dan dit artikel: Hoe maak, mine of delf je Bitcoins?