2min

Uit een rapport van BitGlass blijkt dat in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) maar liefst 44 procent van de bedrijven gebruik maakt van Office 365, daarna volgt Google met zijn G Suite (voorheen Google for Work) met 22 procent. Verder gebruikt ongeveer tweederde van de bedrijven Slack om de interne communicatie en samenwerking te verbeteren.

BitGlass heeft een rapport gemaakt waarbij maar liefst 8000 bedrijven zijn geanalyseerd in de EMEA-regio, om te zien hoe zij cloud-gebaseerde applicaties gebruiken om bedrijfsprocessen te verbeteren en doelstellingen te halen. BitGlass heeft hiervoor een toepassing ontwikkeld, waarmee snel inzichtelijk kon worden gemaakt welke cloudapplicaties en diensten er worden gebruikt.

Volgens Bitglass waren de Europese bedrijven de eerste die inzagen welke voordelen de publieke clouddiensten kunnen bieden. Wel hebben Europese bedrijven lang geprobeerd om bedrijfsdata alleen op het eigen netwerk te houden, dat hebben veel bedrijven inmiddels losgelaten en wordt bedrijfsdata in online clouddiensten als Office 365 ook gezien als veilig.

De afgelopen jaren hebben grote clouddiensten getracht om zaken als beveiliging, privacy en compliance beter te regelen en te voldoen aan de eisen van bedrijven en overheden. Dit heeft geleid tot een gigantische groei in deze zakelijke diensten. Uit het onderzoek komt naar voren dat in Duitsland en Nederland de hoogste eisen worden gesteld aan veiligheid, waarbij in Duitsland 55 procent en in Nederland 52 procent van de bedrijven Office 365 gebruikt met SSO (Single Sign-on). Slechts 10 procent van de bedrijven gebruikt Google’s G Suite met SSO.

Slack is verder ook zeer populair in Europa, ongeveer tweederde van de bedrijven gebruikt de dienst om communicatie en samenwerking te bevorderen, in de VS ligt dat op ongeveer eenderde.