Google Cloud en Cisco hebben een hybrid cloud samenwerkingsverband aangekondigd, waardoor gebruikers kunnen ontwikkelen in de cloud en on-premise. De overeenkomst introduceert voor bedrijven de mogelijkheid om workloads te draaien, beveiligen en monitoren in Google’s cloud, terwijl Google-tools ook on-premise gebruikt kunnen worden.

Google krijgt tevens toegang tot Cisco’s klanten en er komt een public cloud-optie bij. Gebruikers zijn in staat om met dezelfde ontwikkeltools, runtime en productieomgevingen nieuwe applicaties te maken in de cloud of on-premise. Daaronder vallen GCP, Service Catalog, Kubernetes, Cisco networking and security, Istio authenticatie en service mesh monitoring.

Reactie

Enterprise app-ontwikkelaars kunnen tevens gebruikmaken van cloud API’s, enterprise API’s en on-premises resources. Diane Greene, directeur van Google Cloud, zegt over het samenwerkingsverband dat het faciliteert in een makkelijke en incrementele aanpak om van de voordelen van de cloud gebruik te maken. Greene geeft aan dat de klanten hierom vragen.

Cisco voegt daar nog aan toe dat klanten het beste krijgen wat de cloud kan bieden – bewegelijkheid en schaalbaarheid, gekoppeld met enterprise-klasse beveiliging en ondersteuning. De bedrijven hebben een gezamenlijke visie voor een hybrid cloud wereld die de snelheid van innovatie levert in een open en veilige omgeving. Dat moet de juiste oplossing voor de klanten opleveren.

In de aankondiging wordt een lancering in het eerste deel van 2018 beloofd. In eerste instantie zal een beperkt aantal klanten gebruik kunnen maken van de oplossingen. Een algemene beschikbaarheid moet later in 2018 gerealiseerd worden.

BroadSoft

Cisco zal waarschijnlijk ook BroadSoft overnemen, zoals eerder deze week duidelijk werd. Volgens de berichtgeving betaalt het bedrijf twee miljard dollar voor de acquisitie. Door de overname kan Cisco de cloud-gebaseerde PBX toevoegen aan zijn portfolio. Dat is voor Cisco interessant aangezien de aandacht ook steeds meer verlegd wordt naar de cloud. Daar is de samenwerking met Google Cloud dus ook een voorbeeld van.