2min

Eindelijk maakt WhatsApp het mogelijk om berichten nadat ze verzonden zijn te verwijderen. De eerste stappen daarvoor werden enkele weken geleden al genomen, met het opzetten van bepaalde servers, waarop een bètatest gelanceerd werd. Nu is WhatsApp er klaar voor de functie naar Android, iOS en Windows Phone te brengen.

Dat lezen we op de FAQ-pagina van WhatsApp. De functie is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar, maar wordt de komende weken verder uitgerold. Het is vooral handig voor mensen die een bepaald berichtje verzonden hebben en er later spijt van krijgen, of nog wijzigingen door moeten voeren.

Berichten verwijderen

De nieuwe functie wordt ‘berichten verwijderen voor iedereen’ genoemd. De functie wordt beschikbaar gemaakt voor zowel individuele als groepschats. Het bedrijf laat weten dat de verwijderde berichten niet meer te lezen zullen zijn, maar dat er wel een tekst in beeld te zien. Die tekst bevat dan “Dit bericht is verwijderd”.

Het verwijderen van de berichten is mogelijk binnen zeven minuten na verzending. Daarna kan je berichten niet meer voor iedereen verwijderen. Daarnaast werkt de functie enkel voor mensen die de nieuwste functie van WhatsApp op hun toestel hebben staan. Het verwijderen van berichten werkt als volgt:

  1. Open WhatsApp en ga naar de chat waar je een bericht wilt verwijderen.
  2. Houd het bericht ingedrukt tot het pop-up menu verschijnt.
  3. In dat menu zien we de functie staan.

WhatsApp waarschuwt er wel voor dat berichten gewoon zichtbaar blijven als ze niet succesvol verwijderd zijn. In zo’n geval zien de ontvangers niet dat iemand geprobeerd heeft een bericht te verwijderen. Een melding komt er in zo’n geval niet.