1 min

WhatsApp heeft een nieuwe bèta-versie van de applicatie online gezet waarin het mogelijk is om de blauwe vinkjes uit te schakelen. Deze nieuwe testversie is nog niet beschikbaar in de Google Play Store, iOS Appe Store of Windows Store, maar wel los te downloaden voor Android. Onder de privacy-opties is de mogelijkheid toegevoegd de blauwe vinkjes uit te schakelen.

Het haalde wereldwijd het nieuws vorige week, toen WhatsApp een nieuwe functie inschakelde waarbij er blauwe vinkjes worden getoond als de ontvanger je berichtje heeft gelezen. De blauwe vinkjes zorgde voor flink wat ophef en sommige gebruikers waren er totaal niet blij mee, terwijl andere zich er niet druk over kunnen maken. De ophef is binnenkort weer helemaal verleden tijd als de huidige bèta-versie wordt uitgerold naar de applicatiewinkels.

Onder de privacy-opties heeft WhatsApp nu de optie "Read Receipts" toegevoegd, oftewel Leesbevestiging. Als deze functie wordt uitgeschakeld dan kunnen de mensen die jou een berichtje sturen niet langer zien of je dat berichtje ook gelezen hebt, maar kan je zelf ook geen blauwe vinkjes meer zien of iemand jouw verzonden berichtje heeft gelezen.

Naast de leesbevestiging kan je ook de weergave van je profielfoto verbergen en wanneer je voor het laatst online was, maar deze functies zijn al langer aanwezig in WhatsApp. De nieuwe bèta heeft versienummer 2.11.444 gekregen.