1 min

Uit de vertaalsite van WhatsApp is op te maken dat er binnenkort een nieuwe functie beschikbaar komt voor de berichtendienst. De mogelijkheid om berichten te markeren als gelezen maar ook als ongelezen. Daarmee wordt het weer een stukje moeilijker om te zien of iemand je berichten nou wel of niet heeft gelezen.

WhatsApp heeft met de toevoeging van zijn vinkjes al voor veel frustratie gezorgd en ongetwijfeld de nodige relaties onder druk gezet. Sommige mensen verwachten direct antwoord te krijgen als de ontvanger zijn berichten heeft gelezen, indien dat niet gebeurd ontstaat bij sommige mensen de nodige frustratie. Uiteraard zijn er ook mensen die zich totaal niet druk kunnen maken om de vinkjes.

WhatsApp gaat met een nieuwe functie het nog wat ingewikkelder maken, uit de vertaalsite van WhatsApp is op te maken dat het op zoek is naar vertalingen voor de termen: "Mark as read" en "Mark as unread", oftewel "Markeer als gelezen" en "Markeer als ongelezen". Waarschijnlijk wordt het binnenkort mogelijk om berichten die je al hebt gelezen, weer te markeren als ongelezen. Op die manier denkt degene die de berichten stuurt dat je ze nog niet hebt gelezen.

Of deze functie bijdraagt om stress en frustratie te voorkomen, of alleen maar voor meer frustraties gaat zorgen zal de praktijk moeten uitwijzen.