2min

Tags in dit artikel

, , ,

Eerder dit jaar introduceerde Skype een nieuw design. Centraal daarin stonden onder meer het delen van media en sociale uitdrukkingen. De poging is om daarmee beter te kunnen concurreren met steeds meer sociale communicatiediensten als Skype en Snapchat. Vandaag is de nieuwe versie van Skype officieel beschikbaar gemaakt voor de desktop.

De vernieuwde app verkeerde sinds augustus in een publieke bèta. Microsoft zei toen dat het op basis van de feedback van gebruikers zou beslissen welke eigenschappen de prioriteit zouden krijgen bij de transitie van het oude naar het nieuwe Skype. Daarbij kwam op bepaalde functies veel kritiek, die Microsoft opgepakt heeft.

Overgang naar nieuwe Skype

Een van de meest controversiële functies – de Highlights, die een beetje doen denken aan de Snapchat Stories – zijn voorlopig niet beschikbaar op de desktop. De beslissing werd volgens de site Techcrunch gemaakt op basis van de feedback van gebruikers, al wil Microsoft de Highlights uiteindelijk wel naar de desktop brengen.

Microsoft brengt verder een boel andere functies en eigenschappen wel naar de nieuwe versie. Denk aan het kleurrijke nieuwe ontwerp en de strakkere look. Vooral de kleuren vallen op. Kijk je bijvoorbeeld in een groepsgesprek, tref je daar blauwe, oranje en roze berichten aan. Ook nieuw is de mogelijkheid om met emoji te reageren op berichten, zoals dat in Facebook Messenger ook kan.

Personaliseren en mentions

De nieuwe versie van Skype bevat ook bepaalde opties voor personalisatie. Daarvoor kunnen gebruikers thema’s kiezen, bijvoorbeeld een vrij donkere versie. Ook kunnen gebruikers zelf bepalen in welke volgorde hun contactpersonen en groepsgesprekken gesorteerd worden. Een andere nieuwe functie is de chat-specifieke mediagalerij, waarin bestanden makkelijk vindbaar zijn.

Ook is het mogelijk om grotere bestanden te delen: tot 300 MB. Verder kan je de aandacht van gebruikers vangen door ze te taggen, middels een @mention. Skype staat je tot slot toe om bots te gebruiken. Zo kunnen via Hipmunk, Expedia en StubHub tickets geboekt worden. Verder helpt Microsoft Scoop je om het laatste nieuws te zien en kan je met Giphy gif-afbeeldingen versturen.

De nieuwe versie van Skype voor de desktop kan handmatig gedownload worden.