1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Gisteren is Microsoft begonnen met de uitrol van de proefversies van Windows 10 Redstone 4, versie 17046. De test draait vooral om bugfixes, mar voegt ook een paar extra functies toe aan het besturingssysteem. De update is beschikbaar voor Windows Insiders die deel uit maken van de Fast Ring.

Microsoft heeft de details van de update bekendgemaakt op zijn website. Centraal staan vooral bugfixes en relatief kleine verbeteringen. Denk aan de mogelijkheid om de activiteitengeschiedenis te bekijken en beheren, waar Cortana gebruik van maakt. In die functie bevond zich eerder een bug, die nu opgelost is.

Nieuwe functies

Microsoft heeft het onder meer mogelijk gemaakt om automatisch informatie op te slaan en in te vullen binnen browser Edge. Opgeslagen adressen kunnen verder makkelijker uitgewisseld worden tussen verschillende Windows 10-apparaten. Microsoft voegt binnen de Reader View van Edge ook de mogelijkheid toe om de regelafstand van teksten te vergroten.

Daarnaast is er een nieuwe toevoeging gedaan aan het aanraaktoetsenbord. Voor een aantal talen (onder meer in het Nederlands) wordt bij specifieke woorden nu ook gesuggereerde emoji getoond. Tik je bijvoorbeeld ‘eenhoorn’, verschijnt in beeld ook de emoticon van een eenhoorn.

Andere verbeteringen

Dan is er dus nog een aantal andere verbeteringen, waarbij de bug van Cortana de voornaamste is. Ook zijn er kleine verbeteringen doorgevoerd bij het aanraaktoetsenbord. Soms kwam het voor dat, als je een letter ingedrukt had, die opgelicht bleef, ondanks dat je al verder aan het typen was. Dat zou niet meer voor moeten komen.