LeaseWeb opent nieuwe datacenters voor internationale uitbreiding

LeaseWeb opent nieuwe datacenters voor internationale uitbreiding

LeaseWeb maakt bekend zijn clouddienst-aanbod uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk (VK) en Australië, met de opening van datacenters in Londen en Sydney. Daarmee biedt het bedrijf voortaan clouddiensten aan in vier continenten, te weten Europa, Azië, Australië en Noord-Amerika. Het openen van de nieuwe locaties is onderdeel van de uitbreidingsplannen van LeaseWeb.

Het bedrijf geeft aan dat organisaties steeds meer een hybrid cloud-servicepartner nodig hebben voor het hosten van hun data over de hele wereld. LeaseWeb dient daarbij als één aanspreekpunt, voldoet aan de lokale behoeften en spreekt naar eigen zeggen de plaatselijke taal. De uitbreiding naar het VK en Australië kent drie oorzaken: aanhoudende groei, veranderingen in de internationale markten en de overtuiging dat uitbreiding aangedreven moet worden door klantenbehoeftes.

Kansen en samenwerkingen

Het VK en Australië worden door LeaseWeb als grote markten voor clouddiensten gezien, die naar verwachting significant groeien in de komende jaren. Daarnaast ziet het bedrijf een trend bij Britse bedrijven, die op zoek zijn naar een globale cloudprovider die klanten kan bedienen binnen en buiten het VK. Dit komt voort uit het politieke landschap dat ontstaat wegens problemen gerelateerd aan de Brexit, wordt beweerd. Daarnaast zouden veel klanten gevestigd binnen de EU op zoek zijn naar een voetafdruk binnen het VK, zodat plaatselijke klanten beter te bereiken zijn.

Om de uitbreiding te realiseren werkte LeaseWeb nauw samen met twee andere partijen, waaronder het Nederlandse TOPdesk. Dit software- en consultingbedrijf wilde zijn activiteiten in het VK uitbreiden, terwijl de vraag naar een hosting-faciliteit in het VK toenam. Voor de Sydney-locatie was het partnerschap met Acronis belangrijk. Door een uitbreiding van de overeenkomst moeten klanten kunnen profiteren van het volledige clouddienstaanbod van Acronis. Het datacenter in Australië kan binnenlandse en internationale LeaseWeb-klanten dienen, waardoor het continent meer verbonden raakt met de rest van de wereld.