LeaseWeb komt met CDN-technologie om wereldwijde reikwijdte te vergroten

Abonneer je gratis op Techzine!

LeaseWeb introduceert Multi-Content Delivery Network (CDN) en Private CDN. Het bedrijf heeft zijn wereldwijde aanbod van CDN-diensten uitgebreid en biedt daarmee dekking in nieuwe markten in Zuid-Amerika, Aziatisch-Pacifisch en Rusland. Door de CDN-technologie moeten bedrijven hun wereldwijde reikwijdte kunnen vergroten.

Multi-CDN’s zijn relatief nieuw in de CDN-markt. Ze hebben ten doel om verschillende content delivery networks samen te voegen tot één. Bedrijven kunnen hun eindgebruikers een betere user experience bieden, door POP’s aan het netwerk toe te voegen op punten waar één CDN mogelijk geen dekking biedt.

De multi-CDN-oplossing van LeaseWeb beschikt over een centrale beheerconsole, om een einde te maken aan de kosten en overhead van gelijktijdig beheer van meerdere CDN’s. LeaseWeb geeft aan dat de meeste multi-CDN-oplossingen op de markt een beperkt aantal functies heeft, die bovendien vaak handmatig geconfigureerd moeten worden. LeaseWeb pakte deze handschoen op en heeft zijn dienstaanbod uitgebreid met een multi-CDN-platform.

Private CDN

Daarnaast biedt de aanbieder van cloud-gebaseerde infrastructuuroplossingen bedrijven de mogelijkheid om een private CDN te integreren. Een private CDN is een maatwerkimplementatie, die bij de klant on-premises draait en geschikt is voor bedrijven met een grote, eigen IT-infrastructuur.

De nieuwe dienst sluit aan bij de hybride strategie van LeaseWeb, waardoor bedrijven een publieke en private CDN combineren via een centraal selfserviceportaal. LeaseWeb zorgt daarbij voor optimale prestaties met een gepersonaliseerde configuratie, geïntegreerde rapportage en uitgebreide beveiligingsfunctionaliteit.

Het bedrijf geeft aan dat voor zijn klanten in de media-, entertainment- en internetsector een optimale gebruikerservaring centraal staat. CDN’s zijn cruciaal om die te realiseren. Er wordt vaak meer dan één CDN door een klant gebruikt. Zij wensen het management van CDN’s op een eenvoudige manier te kunnen inrichten.