Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid van OpenShift Application Runtimes aan, waarmee sneller cloud-native apps te ontwikkelen zijn. Hiervoor kunnen organisaties een samengestelde set frameworks en runtimes gebruiken voor het bouwen en laten draaien van op microservices gebaseerde applicaties.

Daarbij moet ook de complexiteit van het ontwikkelen van cloud-native apps verminderen. Dit gebeurt doordat de mogelijkheden van het OpenShift Container Platform zijn geïntegreerd met meerdere runtimes en frameworks, waaronder wizard-based setup, service discovery, externe configuraties en circuit breakers voor fouttolerantie.

Ontwikkelaars krijgen de beschikking over een volledig geautomatiseerd platform voor de provisioning, het bouwen en inzetten van applicaties en hun componenten. Het integreert continuous integration/delivery (CI/CD)-tools zoals Git, Maven en Jenkins. Daarnaast biedt het intuïtieve tooling om Kubernetes-workflows veiliger te stroomlijnen en maakt het load-balancing van applicaties en auto-scaling met policy-based controle en automatisering mogelijk.

Verdere functies

Red Hat belooft hybride cloudconfiguraties te ondersteunen en te helpen de lock-in door cloudproviders te voorkomen. Volgens het bedrijf betekent het gedistribueerde karakter van cloud computing dat een ‘one size fits all’ benadering van runtimes en frameworks minder effectief wordt voor de productiviteit van bedrijven. OpenShift Application Runtimes belooft ontwikkelaars de flexibiliteit om met behulp van hun favoriete tools diensten voor hybride en multi-cloud applicaties en systemen te bouwen.

Ten slotte moeten IT-organisaties in combinatie met de OpenShift-servicecatalogus ten volle kunnen profiteren van multi-cloudinvesteringen, door hun cloud-gebaseerde diensten te integreren met zaken die in-house worden ontwikkeld. Java EE, WildFLY Swarm, Eclipse MicroProfile, Eclipse Vert.x, Node.js en Spring Boot zijn beschikbaar met Red Hat OpenShift Application Runtimes. Het product is per direct te downloaden via de Red Hat Customer Portal of op OpenShift Online.

Recentelijk verscheen er op Techzine overigens een achtergrondverhaal over het OpenShift-containerplatform van Red Hat, welke je kunt lezen door hier te klikken.