1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft Passport, wat een alternatief is op het invullen van lange lijsten, moet hun passport sterker beveiligen aldus de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) en de Europese Unie. De Amerikaanse en Europese overheden kwam tot deze conclusie door een reeks klachten van particulieren en bedrijven over de onveiligheid.

Met Passport die verplicht is bij WindowsXP, MSN en .Net is volgens de FTC niet juist gehandeld. De transacties zijn onveilig, het bewaren van persoonsgegevens gebeurd onveilig, de zg. KidsPassport geeft te weinig macht aan de ouders en Microsft verzameld persoongegevens om ze te verkopen.Microsoft moet het in een jaar veranderd hebben. Anders gaat er een strafrechtelijke procedure tegen Microsoft lopen.

Dat het menens is bewijst de FTC wel door vijf jaar lang een verzameling van persoonlijke informatie door Passport doorspelen aan de overheidscommissie. Dit proces die deel uitmaakt van het grote antitrustproces die tegen Microsoft loopt kan zorgen voor gezichtsverlies. Het .Net kan hierdoor een fiasco worden en mensen zouden kunnen weglopen bij de passport.