min

Tags in dit artikel

, , ,

De omzet van Amerikaanse online detailhandel is in het tweede kwartaal van 2002 licht hersteld. Er zit weer groei in de e-commerce.

Het Amerikaanse ministerie van Handel noteerde in het tweede kwartaal een groei van de online handel van 3,7 procent. Dit komt neer op een bedrag van 10,24 miljard dollar. In het onderzoek werd een aantal online transacties, zoals verkoop van concertkaarten en vliegtickets, online effectenhandel en de pornobusiness niet meegerekend.

De groei van het tweede kwartaal laat zien dat de markt zich herstelt. Vorig kwartaal bedroeg de online handel nog 9,88 miljard dollar. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2001 is het aantal online bestellingen in de VS met 24,2 procent gestegen.

Toch vormt de online omzet nog altijd een heel klein deel van de totale handel in de Verenigde Staten, zo laat het departement via Reuters weten. Het belang van e-commerce was in het tweede kwartaal van 2002 1,2 procent.

Volgens de statistieken is de omzet van de detailhandel in de VS tijdens het tweede kwartaal met 11 procent gestegen, terwijl de groei bij de online handel 3,7 procent bedroeg.