1 min

De al meer dan 10 jaar durende rechtzaak tegen Microsoft is nu dan waarschijnlijk toch voorbij. De rechtzaak ging over illegale praktijken bij het bedrijf. De Amerikaanse districtsrechter Colleen Kollar-Kotelly is vrijdag akkoord gegaan met een schikking welke in november 2001 is overeengekomen.

De rechtbank heeft in het voordeel van Microsoft haar besluit gemaakt. De 9 staten die een aanklacht hadden ingediend werden in het ongelijk gesteld. De 9 staten kunnen nog in hoger beroep gaan maar een woordvoerder meldt "dat het er niet heel goed uitziet". Het bedrijf Microsoft heeft nog geen reactie gegeven omdat het bedrijf haar juristen zich eerst willen buigen over de uitspraak.

Het softwareconcern beloofde eind vorig jaar een eerlijk concurent te zijn en zich welwillender op te stellen tegen computerfabrikanten. Dit is een onderwerp wat veel besproken is in de schikking.

De aanklacht durende de rechtzaak ging over de monopolistische houding van het bedrijf Microsoft. Dit zouden concurenten evenals de consument schaden.