1 min

Tags in dit artikel

Je kent het vast wel. De reclame waarin een vechtfilm wordt opgenomen en de geluidsman opeens gaat mee vechten. De tekst die hierna komt is ‘het is pas echt leuk, als je zelf mee mag doen’. Dit reclame spotje is bedoeld voor de clubs van Het Net.

Door de financiële problemen bij Het Net en Planet Internet zijn de clubs van Het Net vanaf 18 december 2002 niet meer gratis. De 400.000 actieve leden die aangemeld zijn bij de clubs krijgen alleen nog maar toegang als deze abonnements geldt betalen. Dit bedrag zal rond de 2 euro per maand worden. Hierbij zit uiteraard wel de toegang om via Het Net online te komen. De huidige abonnees hoeven niets extra’s te betalen en blijven nog wel toegang houden tot Clubs.

De noodzakelijke maatregel hoopt niet fataal te worden. Slechts 6% van de huidige leden van Clubs geeft aan (via een online poll die gehouden is op www.clubs.nl) te willen betalen voor de ‘eerst gratis dienst’. Ook is er vernomen dat de vrijwillegers die de clubs beheerde er mogelijk mee op houden.