1 min

Tags in dit artikel

, ,

KPN laat zijn bedrijfsonderdeel Het Net verdwijnen. KPN gaat alle klanten van Het Net onderbrengen bij de KPN internetdienstverlening.

KPN heeft het besluit genomen uit kostenoverwegingen. KPN denkt kosten te kunnen besparen door al hun klanten gebruik te laten maken van dezelfde processen en systemen. Dit om hun dienstverlening efficiënter te maken, om deze reden is ook al het merk Planet Internet verdwenen.

Het Net is in 1997 als bedrijfsonderdeel opgezet door KPN, dit doordat het grote aanbod van gratis internettoegang eind jaren negentig op de markt kwam. Tot 1997 kregen de klanten gratis toegang tot alleen Nederlandse websites, later in de zomer van 1999 tot alle websites. In 2002 verdween het gratis aanbod en werd Het Net een reguliere internetaanbieder.

KPN denkt alles dit jaar nog af te ronden. Het bedrijf houdt dan XS4ALL en Telfort nog als aparte internetaanbieders. KPN Internet wordt straks na het inlijven van Het Net de grootste internetaanbieder van Nederland. Ze krijgen dan in totaal 1,8 miljoen abonnees door de 680.000 klanten die van Het Net afkomen.