1 min Applications

Google levert strijd in Japan

Google levert strijd in JapanDe exploitant van zoekmachine Google is van plan een bruggenhoofd te bouwen in Japan. Dat zou moeten gebeuren in samenwerking met Yahoo Japan, maar er zijn kapers op de kust. Ook zoekmachine Overture heeft zijn oog laten vallen op de Japanse markt, eveneens via een samenwerking met Yahoo Japan.

In andere landen werkt Yahoo al samen met Overture bij het aanbieden van betaalde zoekdiensten. Dit heeft de firma inmiddels een aardige extra inkomstenbron opgeleverd. Analisten denken dat Overture de omzet van Yahoo met zo’n 30 miljoen dollar omhoog heeft gestuwd in de afgelopen maand. De bedrijven zelf laten niets los over de financiële kant van de zaak.

Andere bedrijven die iets willen gaan doen op het gebied van betaald zoeken zullen wachten totdat ofwel Google of Overture het contract met Yahoo Japan in de wacht heeft gesleept. Pas daarna zullen ze zelf stappen ondernemen in Japan. In dit verband gaat het onder andere om de portals van Microsofts MSN en een reeks kleinere websites die hun gebruikers een zoekmogelijkheid willen aanbieden.