TeleCity geen problemen door stroomstoring

TeleCity geen problemen door stroomstoringTeleCity, één van de grootste onafhankelijke leveranciers van Internet Data Center diensten in Europa, maakt bekend dat de grote stroomstoring in Amsterdam gisteravond geen nadelige gevolgen heeft gehad voor haar klanten gevestigd in TeleCity’s Data Center, gelegen in de Watergraafsmeer. De zeer geavanceerde back-up systemen, waaronder meerdere UPS systemen en dieselgeneratoren, zijn automatisch in werking getreden op het moment dat de stroomtoevoer van Nuon wegviel.

TeleCity is een pan-Europees Internet-infrastructuur bedrijf dat web-hosting, management en development services aanbiedt aan ISP’s, telecom carriers/service providers en corporate klanten. In Amsterdam behoren 26 van de grootste telco’s en diverse ISP’s tot TeleCity’s klantenkring. Voor deze sector is het van essentieel belang dat veilige, continue bedrijfskritische processen te allen tijde gegarandeerd kunnen worden.

De noodzaak van een back-up stroomvoorziening werd gisteren in de praktijk onderstreept toen een groot aantal bedrijven in het Science Park, gelegen in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer, door de storing zonder stroom kwamen te zitten. De bedrijven, gehuisvest in het TeleCity Data Center in het gebied waar de stroomstoring plaatsvond, ondervonden geen negatieve gevolgen. Hun data/Internet verkeer bleef onverstoord in de lucht door de goede werking van de TeleCity back-up systemen.