TeleCity, één van de grootste onafhankelijke aanbieders van Internet Data Center-diensten in Europa, heeft een overeenkomst gesloten met CIPC voor het leveren van back-up on demand diensten. CIPC integreert de ingekochte ruimte op het back-up en storage platform van TeleCity in haar service portfolio.

TeleCity is één van de eerste Data Centers dat deze dienst levert. CIPC legt zich voornamelijk toe op het aanbod van Internet Access diensten over xDSL. Daarnaast werkt de ISP nauw samen met vaste partners om diensten te leveren die toegevoegde waarde bieden voor het bedrijfsleven. Door de overeenkomst met TeleCity kan CIPC haar klanten nu ook back-up voorzieningen over DSL-verbindingen leveren.

Back-up on demand zorgt voor het veilig stellen van belangrijke files zoals klantenbestanden, operationele documenten en het e-mail archief. Door de lage opstartkosten en maandelijkse kosten per gigabyte is het een ideale oplossing voor het MKB. De klant kan van dag tot dag bepalen hoeveel dataopslag capaciteit nodig is. Deze dienst biedt daardoor maximale flexibiliteit en neemt de MKB er veel werk uit handen.

Jeroen Schlosser, Operations Manager van TeleCity: "De data van de klanten wordt automatisch via het DSL-netwerk van CIPC naar het beveiligde back-up en storage platform van TeleCity verstuurd. De klant hoeft dus niet langer lokaal met een tape een back-up te maken en deze tape aan personeel mee te geven naar een andere locatie. Met de oplossing van CIPC wordt de back-up automatisch op een beveiligd platform gemaakt. De klant bespaart hierdoor tijd en voorkomt het risico dat tapes en dus belangrijke informatie verloren gaat."

Voor het leveren van de dienst wordt gebruik gemaakt van het On Demand storage platform dat door TeleCity, in samenwerking met partner ISIT, is opgesteld in het Data Center van TeleCity. Lokaal wordt door een technicus van ISIT back-upsoftware geïnstalleerd op verschillende servers bij de klant. Alle gewijzigde bestanden worden éénmaal per etmaal gekopieerd naar het storage platform. Ook is het mogelijk meerdere keren per dag snapshots te maken en éénmaal per week een volledige back-up, bijvoorbeeld van belangrijke databases.