min

Tags in dit artikel

, , ,

The Phone House verkoopt vanaf januari volgend jaar op Java gebaseerde spelletjes van Overloaded.com voor de nieuwe generatie mobiele telefoons. De spelletjes zijn minimaal drie euro en voorzien van een speciaal ontwikkelde verpakking. De elf grootste vestigingen van Nederland dienen met ingang van november dit jaar als pilotstore. Overloaded, bedenker en producent van content voor mobiele telefoons, distribueerde tot nu toe alleen via mobiele operators, portals en WAP-sites. De spelletjes die met ingang van deze maand in The Phone House komen te liggen zijn geschikt voor iMode telefoons, Microsoft PocketPC’s en Microsoft Smartphones.

Games, zoals Puzzelsport Pocket Quiz, 10 voor Taal en Fraxxon kunnen in de winkel direct worden geïnstalleerd op de mobiele apparatuur. Behalve spelletjes biedt The Phone House andere Overloaded-content aan, zoals polyfone beltonen, MMS greetingcards, backgrounds en screensavers. Ashu Mathura, directeur van Overloaded: "Door samen te werken met The Phone House vergroten we onze afzetmogelijkheden. Consumenten die naar de winkel gaan voor een nieuwe telefoon maken direct kennis met onze producten en diensten."

Het derde kwartaal van 2003 gaan ook de andere Europese vestigingen van The Phone House (ruim 1.100) ook Overloaded producten en diensten aanbieden. Kitty Kwakman, directeur van The Phone House: "De mobiele telefoon wordt al lang niet meer alleen gebruikt om te bellen. Consumenten willen meer mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van entertainment en nieuws. Door de games en de slimme andere producten van Overloaded aan te bieden, voldoen we aan deze wens."