2min

Wanneer je zeker wilt weten dat jij de nieuwste smartphones in huis wilt hebben en je niet achter het net wilt vissen heb je tegenwoordig geluk. The Phone House garandeert dit namelijk onder een aantal voorwaarden en tegen een vergoeding van 25 euro.

Tegen een vergoeding van 25 euro belooft The Phone House je namelijk dat je als een van de eerste de nieuwe smartphone in huis hebt. Wanneer je geen bezwaar hebt hier 25 euro voor te betalen kom je na betaling van dit bedrag op een lijst te staan waarna je een sms’je krijgt zodra je het toestel kan komen afhalen. Wanneer je als eerste op een lijst staat ben jij ook echt de eerste die hem af kan halen. De telefoons worden namelijk geleverd op volgorde van inschrijving. Echter bestaan er wel een paar randvoorwaarden aan deze voorinschrijvingen.

Zo stelt The Phone House je verplicht om het nieuwe toestel aan te schaffen middels een abonnement. Daarnaast is er het feit dat wanneer er te veel mensen op deze "25 euro-lijst" staan je als nog naast de pot kan piesen. De telefoons worden zoals eerder vermeld op volgorde afgeleverd. Wanneer The Phone House je niet binnen een maand van je gewenste toestel kan voorzien krijg je je eerder betaalde 25 euro netjes terug.

Eerder bestonden er al mailinglijsten waar je je gratis op kon laten zetten, vaak bij de telecomproviders zelf. Echter hadden die meestal als doel zoveel mogelijk e-mailadressen binnen te hengelen, zodat providers je later ook nog aanbiedingen konden sturen. The Phone House startte afgelopen zaterdag met deze nieuwe dienst maar kondigde dit vandaag pas officieel aan. Inmiddels zijn er verschillende andere providers ook begonnen met stappen in de vorm van wachtlijsen of inschrijvingslijsten.

Bij de meeste nieuwe smartphones is het vrij eenvoudig om op de dag van de lancering een toestel te krijgen. Er zijn echter ook smartphones waar je soms wel 2 tot 3 maanden op moet wachten omdat er zoveel vraag naar is. Dit gebeurde bijvoorbeeld met de iPhone 4 maar ook met de Samsung Galaxy S II. Waarschijnlijk verwacht The Phone House eenzelfde probleem met de iPhone 5 en start het daarom nu met deze dienst.