De PhoneHouse krijgt voorlopig het alleenrecht op de verkoop van de nieuwe XPERIA-play-telefoon. Dit toestel van Sony Ericsson, dat gecertificeerd is door PlayStation, richt zich vooral op gamers.

De PhoneHouse geeft aan dat het voorlopig nog niet bekend is wanneer het toestel daadwerkelijk in de winkels ligt, maar er kan ingeschreven worden via een pre-order-website. Ingeschreven consumenten worden dan op de hoogte gehouden over de XPERIA-Play, zoals verkoopdata en prijzen van het toestel.

Bert van Dam, directeur van The Phone House, over de lancering: "We zijn als The Phone House erg trots om dit vernieuwende toestel als eerste in Nederland te kunnen tonen en verkopen. Met de focus op gaming is dit toestel een waardevolle aanvulling op het bestaande aanbod en een schakel tussen de spelcomputers die wij verkopen en het smartphone assortiment. Het helpt ons het advies richting bepaalde groepen gebruikers nog vollediger te maken. We zien daarbij dat unieke content op de toestellen steeds belangrijker wordt."

De PhoneHouse is bezig met een ommezwaai in zijn winkels. De vorige strategie van verkoop in de winkels doet het de laatste tijd steeds minder doordat steeds meer mensen via het internet aan hun producten komen. Daardoor heeft het bedrijf al 2 filialen geopend die zich richten op de voordelen van in de winkel kopen, zo krijgen de klanten daar advies en is het mogelijk om het toestel te proberen alvorens tot de koop wordt overgegaan.